Kinderyoga en paarden: een goed idee?

Een paard voelt alles en zal hier ook op reageren. Of je gespannen bent, of je met je gedachten elders bent, hoe jij je voelt, of jij het meent of niet … Zeker tijdens natuurlijk paardrijden is concentratie en bewust-zijn van jezelf erg belangrijk.

Kinderyoga is een goede manier om kinderen te leren hoe ze, voor ze aan de slag gaan met paarden, verbinding kunnen maken met hun lichaam.

We zien dat heel wat kinderen ‘in hun hoofd zitten’.

  • tijdens de schooluren zijn kinderen voornamelijk bezig met schoolse vaardigheden
  • in hun vrije tijd zien we dat ze graag en vaak ook lang achter schermen kruipen
  • bovendien zitten heel wat kinderen met zorgen, spanningen en angsten

Kinderen zijn zoveel met en in hun hoofd bezig, dat ze de connectie met hun lichaam soms kwijt raken.

En dat is zo waardevol aan kinderyoga. We leren kinderen weer bewust worden van hun lichaam, van hun zintuigen, van hun grenzen en van hun krachten.

Al de video’s die je in deze cursus te zien krijgt werden opgenomen in een yogastudio. Uiteraard kan je ook buiten aan de slag met alles wat je in deze cursus zal leren. Kinderen zijn misschien wat sneller zintuigelijk afgeleid maar het werkt bijzonder aardend om net buiten, in de natuur en kortbij de dieren, yoga te doen. 

WAT MAG JE VERWACHTEN VAN DEZE CURSUS?

Deze cursus leert je hoe je aan de slag kan met enkele basisprincipes uit de kinderyoga.

  • Je zal leren hoe je met kinderen kan gronden
  • Je leert enkele basis yogahoudingen kennen en leert hoe je een zonnegroet met kinderen opbouwt
  • Ten slotte besteden we aandacht aan de ademhaling en hoe je hier op een speelse manier met kinderen rond kan werken

Aansluitend bij deze cursus mag je 2 lessen yoga georganiseerd door Happiness Kinderyoga bijwonen, binnen het jaar dat je je inschreef voor de opleiding Natuurlijk Paardrijden Instructeur.
Je mag zelf kiezen of je graag deelneemt aan een les kinderyoga, een les ouder-kindyoga of een relax-atelier voor ouder en kind. Neem contact op via info@happinesskinderyoga.be en we spreken af wanneer en waar je deze lessen opneemt.

Heb je interesse om volwaardige lessen kinderyoga te geven of om zelf aan de slag te gaan als kinderyogadocent, dan is de opleiding tot kinderyogadocent van Happiness Kinderyoga misschien iets voor jou.

Yup, wij houden van COOKIES. Jij dus ook, door deze website te bezoeken.